Diensten

Kinderen willen zich van nature ontwikkelen en als ze de mogelijkheden, de ruimte en het vertrouwen krijgen, zullen ze de kans grijpen om zelfstandig te zijn. Zelfstandigheid in de zelfverzorging zorgt voor zelfvertrouwen en eigenwaarde. 

Een goede fijne motoriek is belangrijk voor elk kind, niet alleen op school maar ook bij alledaagse bezigheden zoals eten met bestek, aankleden en veters strikken.

We willen natuurlijk dat het schrijven uiteindelijk automatisch gaat en we onze aandacht kunnen richten op ‘wat’ we opschrijven en niet meer op ‘hoe’ we het op papier krijgen.

Ergotherapie Mila analyseert waarom jouw kind moeite heeft met de uitvoering van de dagelijkse activiteiten. Wij helpen bij het spelenderwijs correct aanleren van deze activiteiten. 

Executieve functies en vaardigheden zorgen ervoor dat je kan functioneren in het dagelijks leven. De executieve functies regelen bijvoorbeeld dat je kan starten met een taak en je aandacht kan richten- en kan vasthouden op de taak.

Is schrijven moeilijk voor jouw kind en beperkt dit hem of haar in  schoolprestaties? Is een reguliere typcursus niet haalbaar wegens concentratieproblemen, faalangst, dyslexie, dyspraxie, ADHD en/of DCD? Dan kunnen wij een aangepaste manier aanbieden waardoor het wèl lukt!

Op het moment dat het zonder hulpmiddelen niet lukt wordt er gekeken naar producten die de dagelijkse activiteiten vergemakkelijken en comfortabeler maken en die de mobiliteit en zelfstandigheid van jouw kind vergroten.