Over Mila

Ergotherapie Mila is er voor kinderen van 2-16 jaar oud uit Cuijk en de omliggende gemeenten. 

Kinderen leren vaardigheden en activiteiten door het te doen! Maar het is niet voor ieder kind vanzelfsprekend om alles op deze manier te leren. Soms wil het gewoon niet lukken… 

Heeft je kind moeite met schrijven? Heeft je kind moeite met zich te concentreren? Of wil het veters strikken maar niet lukken? Deze kinderen wil ik graag helpen! 

Mijn naam is Mila de Moor , praktijkhouder, ergotherapeut en sensorisch integratie therapeut bij Ergotherapie Mila 

Ergotherapie Mila vindt dat ieder kind die geremd wordt in zijn of haar ontwikkeling een unieke aanpak verdiend. Ik richt me op het verbeteren van betekenisvolle en doelgerichte handelingen uit het dagelijks leven, thuis en op school. Het gaat hierbij om activiteiten die de kinderen zelf willen uitvoeren of waarvan de ouders en/of leerkracht het belangrijk vinden dat ze deze kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Spelen en ontspanning
  • Zelfredzaamheid
  • Goed mee kunnen doen op school.


Wil je meer informatie over ergotherapie en wat mijn aanpak voor jouw kind of leerling kan betekenen? Neem gerust contact op. 

Heb je een vraag of probleem? Blijf er niet te lang mee rond lopen! Soms is het fijn om met iemand te kunnen sparren. Je kan daarom vrijblijvend contact opnemen, ik denk graag met je mee! 

over ons

Wie ben ik

mila moor

Mila de Moor
Ergotherapeut
S.i. therapeut

Mijn naam is Mila de Moor : trotse praktijkeigenaar van Ergotherapie Mila. Werken met kinderen is altijd al mijn grootste passie geweest. Wanneer ik een trotse glimlach zie op een kindergezicht nadat het zijn doelen behaald heeft weet ik waar ik het voor doe.

Inmiddels ben ik ruim 4 jaar aan het werk als kinderergotherapeut met ervaring binnen de kinderrevalidatie en de eerstelijns kinderergotherapie. Daarnaast heb ik diverse opleidingen, nascholingen en cursussen gevolgd op het gebied van: prikkelverwerking, observeren en analyseren, (voorbereidend)schrijven, typen, executieve functies. In oktober 2022 heb ik de specialisatie tot HSK-professional met succes afgerond.

‘Mag Mila ook een keer bij ons komen spelen?’

‘Mijn kleren aantrekken kan ik niet, maar verkleden daar ben ik héél goed in!’

Ik ben van mening dat spel de meest natuurlijke vorm van leren is. Daarom maak ik er goed gebruik van binnen mijn behandelingen. Ergotherapie bij Mila is geen ‘moeten’, maar plezier beleven, samen leren en gestelde doelen behalen!

Naast mijn taken als behandelaar heb ik ervaring in het adviseren en coachen van leerkrachten ten aanzien van zorgleerlingen, hiermee kan ik een bijdrage leveren binnen het ‘passend’ onderwijs. 

Werkwijze

Aanmelden kan telefonisch, per mail of via het contactformulier op de website. Je hebt geen verwijzing nodig van een (huis)arts.

Blijf niet te lang lopen met vragen of onzekerheden! Je kan vrijblijvend een informatiegesprek aanvragen. Dit kan zowel live op de praktijk als via beeldbellen. 

Tijdens de intake neem ik graag de tijd om jouw kind en de situatie beter te leren kennen. We brengen de hulpvraag volledig in kaart tijdens een eerste intakegesprek. We kijken in gesprek goed naar de oorzaak van het probleem.

Na een eerste intakegesprek plan ik een observatie in de context waar het probleem zich voordoet. Dit kan thuis zijn, maar dit kan ook op school, op de opvang of op de sportclub zijn. Na de observatie worden er geselecteerde, kortdurende testjes uitgevoerd op de praktijklocatie. Dit zijn testjes die kinderen met plezier uitvoeren.

Er wordt samen een behandelplan opgesteld. We formuleren concrete doelen en bespreken samen wat er tijdens de ergotherapie behandelingen geoefend kan worden. Na de behandeling weet je als ouder en leerkracht waar je extra aandacht aan kan besteden om de ontwikkeling van je kind te stimuleren. De behandeling vindt plaats in de praktijk, aan huis of op school (onder de voorwaarden van de zorgverzekeraar). 

Met toestemming van ouders vindt er met regelmaat overleg plaats met direct betrokkenen zoals leerkracht of medewerkers van de kinderopvang.

Ergotherapie Mila creëert een veilige, uitdagende en stimulerende leeromgeving waarin jouw kind zich optimaal kan ontwikkelen! 

Na een aantal consulten evalueren we of er vooruitgang geboekt wordt, hoe de behandeling loopt en of er nog doelen zijn waaraan gewerkt dient te worden. Indien nodig worden doelstellingen aangepast, dit gebeurt altijd in overleg.

Wanneer de doelen zijn behaald wordt het behandeltraject beëindigd met een evaluatiegesprek. Tijdens het traject worden onderzoek, behandelplan, vorderingen en eindresultaat besproken.

Vergoeding

  • Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering tot 10 uur per kalenderjaar
  • Wanneer je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat er extra uren beschikbaar zijn. Dit kan je nakijken in je polis.
  • Financiering vanuit (passend) onderwijs is mogelijk. Neem contact op voor de huidige tarieven.
  • Scholingen, coaching on the job en informatie avonden/studiedagen kunnen worden geboekt. Tarieven worden in overleg bepaald.