Blogs

Leuk dat je de blogpagina hebt gevonden! We vinden het leuk om onze website bezoekers op de hoogte te houden van nieuwe informatie en weetjes. Wil je meer informatie over een bepaald onderwerp? Ben je nieuwsgierig naar onze ervaringen/specialisaties of wil jij iets met mij delen? Mail het dan naar info@ergotherapiemila.nl en ik zal kijken of ik er een leuke en interessante blog over kan schrijven!

Blog

Slaapproblemen bij kinderen

Ieder kind zou lekker moeten kunnen slapen. Voor veel kinderen en hun ouders is dit helaas niet vanzelfsprekend. Slapen is essentieel om je goed te ontwikkelen en te functioneren overdag.
Bij ergotherapie Mila kunnen we slaapproblemen, vaak voorkomend in combinatie met prikkelverwerkingsproblemen, analyseren en hierover adviseren gericht op individuele behoeften. Door inzicht en een praktische insteek kunnen we kinderen helpen om beter te slapen en daardoor ook beter te kunnen functioneren in hun dagelijks leven.

Blog

Typ10 cursus weer van start!

De typ cursussen gaan weer van start in 2023!!
Wil jouw kind op een leuke en kindvriendelijke manier blind leren typen met 10 vingers? Wil jouw kind plezier ervaren, successen opdoen en een typdiploma halen na 10 lessen van een kinderergotherapeut gespecialiseerd in de typ10 methode.

Lees snel verder en meld je aan!

Blog

DCD, wat is dat?

DCD? Wat is het en hoe kunnen we het herkennen?
Revalidatie Friesland maakte samen met een aantal partners, waaronder Balans, een poster die kan helpen signalen van DCD of motorische problemen te herkennen. Hier zijn wij heel blij mee! We hopen kinderen hierdoor eerder en nóg beter te kunnen helpen! Weet jij al wat DCD betekend?

Blog

Typen in een handomdraai

Veel kinderen kampen met schrijfproblemen. Het leren schrijven wil niet altijd lukken. Ergotherapie Mila ziet veel kinderen met schrijfproblemen en wil deze kinderen, buiten de therapie die wordt aangeboden op het verbeteren van het schrijven, ook op een andere manier helpen.