Zomergroepjes 2024

Wil jij graag dat je kind in de zomervakantie spelenderwijs oefent om handvaten te krijgen voor het nieuwe schooljaar? 

Schrijf je dan in voor de zomergroepjes bij Ergotherapie Mila! 

De zomergroepjes zijn er voor alle kinderen die op een leuke, speelse en effectieve manier in de zomervakantie willen oefenen met de doelen: kleutervaardigheden, schrijven en planmatig werken.

 

Het groepje kleutervaardigheden is voor kinderen die na de zomer naar school gaan en kinderen die in groep 1 zitten en naar groep 2 gaan. Er is spelenderwijs aandacht voor de fijne motoriek en de kleutervaardigheden.

Het groepje schrijfvaardigheden is voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar die willen oefenen met schrijven op een leuke manier. Een keer wat anders dan oefenen door te schrijven, er zijn heel veel andere leuke manieren om het schrijven te oefenen! Er worden tips gegeven voor het schrijfonderwijs na de zomervakantie en leuke, motiverende oefen ideeën voor in de vakantie waar ouder en kind direct mee aan de slag kunnen. Met deze leuke, zomerse activiteiten kan het schrijven verbeteren.

Het groepje planmatig werken is gericht op het eerst denken dan doen. Planmatig werken betekent dat je een plan kunt bedenken en gebruiken om een doel te bereiken. Tijdens dit zomergroepje gaan we samen aan de slag met leuke activiteiten waarbij er aandacht is voor hoe je een taak aanpakt. Er komen verschillende executieve functies aan bod. Hoe pak ik een taak aan? Wat moet ik doen voor ik begin? Dit groepje is voor kinderen van 6-10 jaar oud.

Praktische informatie:

De groepjes zijn gepland op de volgende data en tijden:

Voorbereidende kleutervaardigheden: 16 en 17 juli 2024 van 9:00- 10:30


Schrijfvaardigheden 8-11 jaar: 16 en 17 Juli 2024 van 11:00-12:30


Planmatig werken: 23 en 24 juli 2024 van 9:00-10:30

De kosten zijn €30,- per deelnemer, per groepje.

Aanmelden:

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: indy@ergotherapiemila.nl of door het aanmeldformulier op de website in te vullen. 

Wij hebben de volgende gegevens nodig om de aanmelding compleet te maken: voor- en achternaam, leeftijd, klas en aan welke groep je graag wil deelnemen

We hopen je te zien deze zomer! 

Blog

Zomergroepjes 2024

Wil jij graag dat je kind in de zomervakantie spelenderwijs oefent zodat er nieuwe handvaten zijn om in het nieuwe schooljaar mee aan de slag te gaan?
Schrijf je dan in voor de zomergroepjes bij Ergotherapie Mila!

De zomergroepjes zijn er voor alle kinderen die op een leuke, speelse en effectieve manier in de zomervakantie willen oefenen met de doelen: kleutervaardigheden, schrijven en planmatig werken.

Blog

Slaapproblemen bij kinderen

Ieder kind zou lekker moeten kunnen slapen. Voor veel kinderen en hun ouders is dit helaas niet vanzelfsprekend. Slapen is essentieel om je goed te ontwikkelen en te functioneren overdag.
Bij ergotherapie Mila kunnen we slaapproblemen, vaak voorkomend in combinatie met prikkelverwerkingsproblemen, analyseren en hierover adviseren gericht op individuele behoeften. Door inzicht en een praktische insteek kunnen we kinderen helpen om beter te slapen en daardoor ook beter te kunnen functioneren in hun dagelijks leven.

Blog

Typ10 cursus weer van start!

De typ cursussen gaan weer van start in 2023!!
Wil jouw kind op een leuke en kindvriendelijke manier blind leren typen met 10 vingers? Wil jouw kind plezier ervaren, successen opdoen en een typdiploma halen na 10 lessen van een kinderergotherapeut gespecialiseerd in de typ10 methode.

Lees snel verder en meld je aan!